program image

Program New Media

Cea de-a XXIX -a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Sibiu, Astra Film Festival, se va desfășura  anul acesta între 9 și 16 octombrie.

Devenit o referință la nivel național, festivalul reprezintă un eveniment cultural de excepție, fiind un  membru al familiei festivalurilor europene (EFFE), cu o reputație solidă, construită pe baza originalității și valorii ridicate a programelor sale. De mai bine de un sfert de secol, Sibiul este punctul convergent al cinematografiei europene și mondiale, atrăgând sute de profesioniști din industria cinematografică și mii de pasionați ai artei filmului de non-ficțiune.

Și în acest an, Astra Film are un program cu producții incitante de cinema de non-ficțiune din toată lumea, care concurează pentru premiile festivalului sau care fac parte din programe speciale, racordate la realități ale prezentului. Elevii de toate vârstele, însoțiți de profesorii lor, sunt așteptați la Astra Film Junior, programul de educație prin film documentar, unic în România, care înregistrează an de an cifre impresionante de participanți. Iar ceea ce îl transformă cu adevărat într-un festival unic  este prezența la Sibiu a cinematograful viitorului, cu un program de filme proiectate în cinema-dom 360 grade și seria de proiecții imersive din cadrul Astra Film New Media.

Pe parcursul săptămânii festivalului sunt programate sute de evenimente: proiecții însoțite de discuții cu regizorii și, în unele cazuri, cu personajele din filme, întâlniri cu nume importante din cinematografie, programe speciale pentru cineaști, networking internațional, lansări, premiere naționale și mondiale. În seara de sâmbătă, 15 octombrie, este programată Gala de decernare a premiilor, care reunește toate personalitățile prezente la Festival într-un spectacol vizual original, în ambianța de excepție a Sălii Thalia din Sibiu.

événements